Personaliseer je Gmail: Handtekeningen, sjablonen en meer 

0

Welkom bij ons diepgaande artikel waarin we alles onthullen wat je moet weten om jouw Gmail aan te passen! We duiken in de wereld van handtekeningen, sjablonen, labels, en meer om jou de tools te geven om van je inbox een persoonlijk commandocentrum te maken.

Leer hoe je een handtekening in Gmail maakt, jouw verzending ongedaan maakt, een nieuw label maakt in zowel de Gmail-app als op de desktop, en ontdek de kracht van Gmail sjablonen en regels. Klaar om jouw emailervaring naar het volgende niveau te tillen? Laten we samen deze digitale reis beginnen! 

Hoe Maak je een Unieke Handtekening in Gmail? 

Een persoonlijke handtekening aan het einde van je e-mails voegt een professionele of persoonlijke touch toe, afhankelijk van je wensen.

Hoe Maak je een Unieke Handtekening in Gmail 

Leren hoe je een handtekening in Gmail maakt is verrassend eenvoudig.

Navigeer eerst naar de instellingen van Gmail door rechtsboven op het tandwielpictogram te klikken en Zie alle instellingen te selecteren. Scroll naar beneden in het tabblad Algemeen tot je de sectie Handtekening vindt.

Klik hier op Handtekening maken en geef je handtekening een naam.

Je hebt nu een rijk tekstveld tot je beschikking waar je jouw handtekening kunt vormen: voeg tekst toe, links, zelfs afbeeldingen of je bedrijfslogo. Vergeet niet op Wijzigingen opslaan onderaan de pagina te klikken. Voilà, je bent klaar om je mails te verzenden met jouw nieuwe, gepersonaliseerde handtekening. 

Meester Over Je Verzonden Emails: Verzenden Ongedaan Maken in Gmail 

Stel je voor: je hebt net een email verzonden en plotseling besef je dat je een belangrijke fout hebt gemaakt.

Paniek? Nee, dankzij Gmails verzenden ongedaan maken functie!

Deze levensreddende eigenschap geeft je de mogelijkheid om een verzonden email terug te roepen. Ga naar de instellingen van Gmail, door op het tandwielpictogram te klikken en kies Zie alle instellingen.

Onder het tabblad Algemeen vind je de optie Verzenden ongedaan maken. Hier kun je de annuleringstermijn instellen, die varieert van 5 tot 30 seconden.

Nadat je een email hebt verzonden, verschijnt er onderaan het scherm een pop-up met de optie ongedaan maken. Klik hierop binnen de door jou gekozen termijn, en je email wordt teruggehaald alsof hij nooit verzonden was. Een absolute must-have instelling voor iedere Gmail-gebruiker. 

Personaliseer Je Inbox: Nieuw Label Maken in Gmail en de Gmail-App 

Het creëren van labels in Gmail is een fantastische manier om je inbox te organiseren en je mails gemakkelijker terug te vinden. Om een nieuw label te maken in Gmail, ga eerst naar je inbox en klik op het meer-pictogram (drie verticale lijnen) aan de linkerkant.

Personaliseer Je Inbox Nieuw Label Maken in Gmail en de Gmail-App 

Kies Nieuw label maken en geef het een naam die past bij de content die je wilt organiseren, bijvoorbeeld Werk of Persoonlijk.

In de Gmail-app, tik je op de drie streepjes linksboven en scroll je naar beneden om Nieuw label maken te selecteren.

Labels helpen niet alleen om je inbox te structureren, maar maken het ook mogelijk om automatisch emails te sorteren door specifieke filters in te stellen. Dit is een krachtig gereedschap om efficiëntie en orde in je digitale communicatie te brengen. 

Efficiëntie Ten Top: Gebruik Maken van Gmail Sjablonen 

Ben je het zat om steeds dezelfde soort emails te schrijven?

Gmail sjablonen zijn hier om je leven makkelijker te maken! Gmail sjablonen, ook wel standaardantwoorden genoemd, stellen je in staat vooraf geschreven berichten op te slaan en in te voegen wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je keer op keer dezelfde tekst hoeft te typen.

Om dit te activeren, ga naar Instellingen, klik op Geavanceerd, en zorg ervoor dat Sjablonen is ingeschakeld. Om een sjabloon te maken, stel je een e-mail op zoals je gewend bent en klik je op de drie puntjes onderaan het berichtvenster.

Kies Sjabloon, gevolgd door Sjabloon opslaan en geef het een naam.

Voortaan, wanneer je een email opstelt, kun je je sjabloon invoegen en tijd besparen. Ideaal voor veelvoorkomende communicatie zoals afspraakbevestigingen, bedankmails of periodieke updates. 

Creëer Je Eigen Standaard Mails in Gmail 

Het opstellen van een email kost soms meer tijd dan we zouden willen.

Creëer Je Eigen Standaard Mails in Gmail 

Maar wat als je een standaard mail zou kunnen maken in Gmail die klaarstaat telkens wanneer je een veelvoorkomend bericht moet verzenden? Dit is mogelijk dankzij de sjablooneigenschap van Gmail.

Naast het gebruik van sjablonen voor snelle antwoorden, kun je ze ook inzetten voor het creëren van standaard emails.

Perfect voor nieuwsbrieven, regelmatige zakelijke communicatie of elke situatie waarin je consequente berichten moet versturen. Dit zorgt voor consistentie in je communicatie en bespaart veel tijd. 

Automatiseer Jouw Inbox: Regels Maken in Gmail 

Het managen van je inbox kan aanvoelen als een fulltime baan.

Gelukkig kunnen regels in Gmail helpen om je inbox automatisch te organiseren, zodat je kunt focusseren op wat echt belangrijk is. Met regels kun je binnenkomende e-mails automatisch labelen, archiveren, verwijderen, markeren als gelezen of doorsturen naar een ander mailadres, gebaseerd op criteria die je zelf instelt.

Bijvoorbeeld, je kunt alle e-mails van een specifieke afzender direct in een bepaald label laten plaatsen.

Om een regel te maken, zoek je naar een email die overeenkomt met de criteria die je wilt gebruiken, klik je op de drie puntjes en kies je Filter berichten zoals deze. Doorloop de stappen om je criteria op te zetten en selecteer wat Gmail met deze berichten moet doen. Een goed geconfigureerde set regels kan wonderen doen voor je productiviteit en je inbox-ervaring. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in